V Festiwal Czekolady

V Festiwal Czekolady

Najsłodszy festiwal świata tym razem odbędzie się w Katowicach. Bardzo dbamy o artystyczną oprawę naszego wydarzenia, którą dopasowujemy indywidualnie do każdego miasta.

W dniach 7 i 8 marca (sobota-niedziela), co jednoznacznie wskazuje na inspiracje Dniem Kobiet, zarówno tych małych jak i dorosłych, a przecież każda kobieta kocha czekoladę, dlatego festiwal będzie nawiązywał do tej tradycji. Zapraszamy zatem do katowickiego Szybu Wilson na Nikiszowcu, gdzie na miłośników słodyczy czekać będą stoiska pełne fantastycznych smaków, a to wszystko za sprawą ziarna kakaowca, od którego zaczyna się ta historia „Bean to bar”.

Producenci czekolady z Polski i z zagranicy zachwycą wyborem kolorowych pralin i różnorodnością czekoladowych tabliczek. Zapach czekolady będzie unosił się w całym mieście. Magiczne aranżacje, atrakcyjny program i wielu znakomitych gości. CZEKOLADA POMAGA, dlatego nasze tabliczki i słodycze trafią do honorowych dawców krwi, biorących udział w akcji „Oddaj krew za torbę słodyczy”, w którą od lat angażują się znane marki. Do festiwalowej codzienności należeć będą warsztaty cukiernicze oraz otwarte dla szerokiej publiczności pokazy cukierniczych mistrzów. Można będzie również spróbować swych sił w Mistrzowskim Konkursie Tortów dla amatorów

Czekolada będzie dostępna pod każdą postacią. Rzemieślniczy twórcy czekoladowych tabliczek, pralin i trufli, najlepsi producenci jadalnych dzieł i słodkości, których nie znajdziecie na supermarketowych półkach.

Podczas festiwalu prowadzona będzie również akcja krwiodawstwa pod hasłem „Oddaj krew za torbę słodyczy”. Tabliczki czekolady i słodycze trafiają do honorowych dawców krwi, w akcję od lat angażują się znane marki produkujące słodycze Wawel, Tago, Super Krówka, Cacao. Obserwując zasięgi aktywnych zainteresowanych osób, będzie to zdecydowanie wydarzenie roku.

Ponadto w programie: strefa kulinarna : profesjonalne warsztaty dla dzieci i dorosłych, pokazy kulinarne, Strefa Słodkiej Kultury: spotkania z ludźmi, dla których czekolada to coś więcej, niż zwykły smakołyk. Będzie słodko, będzie twórczo, będzie niepowtarzalnie.

Czytaj nas, co wtorek. Powiadamiać Cię e-mailem ?
Powrót do strony głównej, czyli najnowszego wydania naszego Tygodnika